Društvo  za pomoč zasvojencem in njihovim svojcem “DREVO ŽIVLJENJA” je humanitarna, nevladna, neprofitna in strankarsko neopredeljena organizacija, ki si prizadeva pomagati zasvojencem z nedovoljenimi drogami in njihovim bližnjim na področju celotne Slovenije.

 

Društvo je bilo ustanovljeno leta 2003 zaradi stiske zasvojencev in njihovih bližnjih, ki v svoji nesreči ne vedo, kam po pomoč, saj večina kvalitetnih programov poteka v tujini, kar pa onemogoča delo z njihovimi družinami in njihovo ponovno integracijo v okolje.

 

Poleg svetovanja imamo največji terapevtski center v Sloveniji, kateri je hkrati tudi zaščitena bio-kmetija, kjer se  uporabniki poleg terapije naučijo živeti zdravo v sožitju z naravo.

 

Sredstva za delovanje pridobivamo prek javnih razpisov, a ta sredstva komaj zadoščajo za osnovno delovanje društva, zato je potrebno iskati še druge vire, kot so donacije in podobno, saj le te predstavljajo pomemben vir za delovanje društva.

 

Ob tej priložnosti se obračamo na Vas s prošnjo za donacijo:

 

Za več informacij o Društvu »DREVO ŽIVLJENJA« vam je na voljo g. MILAN ŠTUVA na tel. 041 718 160 , oziroma 05/64 20 214 02-FAX 05/64 20 214

 

Predsednik društva:   Dr. Peter Bossman

 

SOFINANCERJI PROGRAMA DRUŠTVA DREVO ŽIVLJENJA:

 

  • MINISTRSTVO Z DELO, DRUŽINO IN SOCIALNE ZADEVE
  • OBČINA IZOLA
  • OBČINA KOPER
  • OBČINA PIRAN

 

Povezave na dokumente:

Pogodba o donatorstvu

Uredba za odmero dohodnine

Zahtevek za odmero dela dohodnine 

 

Družba Mobitel je v okviru SMS Donacije za Drevo življenja v okviru projekta Ime leta Vala 202 s 1. marcem 2010 omogočila zbiranje sredstev za osnovno delovanje društva za pomoč zasvojencem od nedovoljenih drog.

Naročniki Mobitel GSM/UMTS in Mobiuporabniki lahko v okviru akcije zbiranja prostovoljnih prispevkov sredstva podarijo tako, da na 1919 pošljejo sporočilo SMS s ključno besedo VAL4 in s tem v dobrodelni namen akcije prispevajo 1 EUR. Akcija bo potekala do 28. februarja 2011.

V odgovor uporabniki kot potrditev opravljene storitve prejmejo povratno sporočilo: "Hvala za vas glas in darovani prispevek!" Mobiuporabniki lahko donirajo, dokler je stanje na njihovem Mobiračunu pozitivno in dovolj visoko.

Vsa zbrana sredstva iz naslova SMS Donacije za Drevo življenja bo družba Mobitel v celoti izročila ustanovi.

Vsak poslani SMS uporabnika se obračuna po veljavnem ceniku družbe Mobitel.

Mobitel se v dobrodelni namen odreče vsem prihodkom, povezanih s sporočili SMS iz naslova ključne besede VAL4, ki jih bo po odbitju DDV v lastnem imenu doniral organizaciji.

Pogoji in navodila za sodelovanje